پرهیز از غذاهای فرآوری شده و استفاده از روغن های گیاهی، دو عادت غذایی برای افزایش طول عمر، آیا شما دوست دارید که کالری مصرفیتان را کاهش دهید؟ قبل از اینکه خودتان را به زحمت بیندازید مشخص میشود که نسبت ریسک به پاداش این اقدام برای انسانها، کمیمحافظه کارانهتر است. پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا به تازگی به این نتیجه رسیدند که کم کردن شدید کالری در طول زندگی، احتمالا عمر انسان را فقط ۳ تا ۷ درصد طولانیتر میکند.
کریستین کلارک، دکتر و مدیر تغذیهی ورزشی و استادیار علوم تغذیه در دانشگاه ایالتی پن میپرسد: “آیا میخواهیم صبح از خواب بیدار شویم و برای اینکه یک روز دیگر زندهایم شادی کنیم، در حالیکه مجبوریم فقط جوانهی لوبیا و برنج قهوهای بخوریم؟”
یک راه عاقلانهتر و شادتر برای کند کردن روند پیری، پیروی از یک رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی و لذت بخش است. خوب غذا خوردن یکی از لذتهای بزرگ زندگی است و اگر بدرستی انجام شود، باعث طولانی تر شدن عمر میگردد.
از غذاهای فراوری شده، پرهیز کنید
لایت میگوید: غذاهای تصفیه شده بخاطر آرد، چربی و شکر فراوری شده، کالری زیادی دارند، اما مقدار مواد مغذی و مواد شیمیایی گیاهی آنها، ناچیز است. این محصولات، سرشار از نمک هستند که مقدار زیاد آن میتواند فشار خون و خطر سکتهی مغزی را افزایش دهد.
فراوری با حرارت بالا، اغلب تعداد زیادی از مواد مغذی را از بین میبرد و مواد نگهدارندهای اضافه میکند که ممکن است با آلرژیها، سرطان و آسم همراه باشد. لایت هشدار میدهد: اگر روی برچسب مواد غذایی بیشتر از ۴ مادهی شیمیایی نا آشنا وجود داشت، میتوانید مطمئن شوید که آن، یک غذای بسیار فراوری شده است.
از غذاهای تصفیه شده مانند آرد سفید و شکر که به سرعت میسوزند و شما را سریع گرسنه میکنند، پرهیز کنید. همچنین از هر چیزی که سرشار از شربت ذرت است نیز دوری کنید. غلات کامل مانند گندم و بلغور جو دوسر را انتخاب کنید. اگر شیرینی دوست دارید، میوههای تازه یا خشک شده بخورید زیرا سرشار از فیبر هستند و بجای افزایش سریع قند خون، سرعت هضم را کاهش میدهند.
به روغنهای گیاهی توجه کنید
در حال حاضر، اکثر ما، به اندازهی کافی در مورد پرهیز از روغنهای هیدروژنه (با نام مستعار چربیهای ترانس) و چربیهای اشباع شده که میتواند سرخرگها را مسدود کند، کلسترول بد را بالا ببرد، و خطر حملهی قلبی را افزایش دهد، مطلع هستیم.
استفاده از روغن ذرت و سویا را نیز محدود کنید. آنها با حرارت بالا تولید میشوند و ممکن است حاوی ترکیبات سمی باشند که در طول فراوری ایجاد شده است. در عوض، روغنهای گیاهی ارگانیک مانند روغن زیتون فوق بکر و تصفیه نشده (یک چربی تک غیر اشباع که سرشار از آنتی اکسیدانهای ویتامین E و مواد شیمیایی ضد التهاب طبیعی بنام squaleneاست و تشکیل لخته های خون را کند میکند) انتخاب کنید.
دیگر منابع خوب از چربیهای سالم و مفید برای قلب شامل آجیل (بخصوص گردو و بادام)، روغن دانه کتان، بذر کتان و ماهی میباشد.
برگرفته از سایت مجله سلامت