در مورد عوارض حشیش چقدر اطلاع دارید؟ امروزه مصرف این ماده توسط جوانان بسیار رایج شده است.
مصرف حشیش صرفاً اعتیاد جسمی و روانی خفیفی را ایجاد میکند و مصرف آن برخلاف مواد محرک دیگری مانند کوکائین، عوارض جانبی ذهنی و جسمی جدی به دنبال ندارد. اعتیاد به انواع مواد مخدر می تواند بسیار خطرناک باشد و روح و جسم فرد مصرف کننده را به زوال و تباهی ببرد.
حشیش چیست؟
حشیش از صمغ گل، برگ و ساقه گیاه شاهدانه به دست میآید، رنگ آن سبز تیره و گاهی قهوهای مایل به سبز و تقریباً شبیه حنا است. در حقیقت شاهدانه در حالت گیاهی ماریجوانا و در حالت صمغی حشیش نامیده میشود. حشیش یکی از انواع مواد توهم زا است که از راه ریه وارد خون میشود و عوارض جبران ناپذیری بر جسم و ذهن مصرف کننده میگذارد. THC، مخفف تتراهیدروکانابینول، ماده فعال موجود در ماریجوانا است. این ماده شیمیایی و مواد دیگر در برگها و گلهای شاهدانه وجود دارد. حشیش از بخش فوقانی گیاه ماریجوانا یعنی از بخشی استخراج میشود که بیشترین مقدار THC در آن وجود دارد.
آیا حشیش اعتیاد آور است؟
شکی نیست که حشیش اعتیادآور است، اما اعتیاد آور بودن آن با هروئین یا کوکائین تفاوت دارد. تصورعامه مردم این است که حشیش یا مواد هم خانواده آن به دلیل دارا نبودن مرفین، اعتیادآور نیستند و اگر هم اعتیادآور باشند، اعتیاد یا وابستگی به آن ها روحی و روانی است، اما بعد از چندین بار استفاده، اگر این مواد به آنها نرسد، دچار علایم جسمی محرومیت می شوند.
مضرات حشیش
از مهمترین اثرات مصرف حشیش می توان به توهم، خیره ماندن به نقطه ای خاص، گریه و خنده غیرطبیعی، پرخوری شدید (نئشه خوری) و اختلال در درک زمان، مکان و فواصل اشاره کرد. حشیش و مواد هم خانواده آن مواد مخدر محسوب می شوند و متاسفانه هنوز داروی جایگزینی برای درمان اعتیاد به آن ها وجود ندارد.
عوارض کوتاه مدت مصرف حشیش:
• عدم فهمیدن گذر زمان
• افزایش درک مزه ها و طعم های مختلف
• اختلالات دیداری و پر رنگ تر دیده شدن رنگ ها
• برهم ریختگی افکار و حواس
• عدم تعادل و برهم خوردگی تعادل
• افزایش ضربان قلب
عوارض بلند مدت مصرف حشیش:
• افسردگی
• اختلالات روانی و عصبی
• مشکلات تنفسی و انسداد مجرای تنفسی
• گیجی و اختلال تمرکز و حافظه
• صدمه به بخش های مختلف مغز
• عدم تعادل
عوارض جسمانی اعتیاد به حشیش
شدت این عوارض بستگی به مقدار مصرف، شیوه مصرف و دوز مصرفی دارد. عوارض جسمانی مصرف حشیش شامل گلودرد، آسم، بروز وابستگی جسمانی، مقاوم شدن بدن نسبت به دوز مصرفی قبلی، بروز برونشیت، مشکلات بینایی و شنوایی، ایجاد اختلالات ژنتیکی در فرزندان فرد مصرف کننده و بروز تشنج است.
عوارض روانی اعتیاد به حشیش
بروز وابستگی روانی به مصرف حشیش، ایجاد اختلال در تفکر و حافظه، ناتواناییهای جنسی، افسردگی، پرخاشگری غیرعادی، اختلال در خواب، اختلالات روانپریشی مثل اسکیزوفرنی، بیحوصلگی و خستگی، احساس پوچی و ناامیدی و وسوسه برای مصرف مواد مخدر با دوز بالاتر ازجمله آسیبهای روانی هستند که فرد را گریبان گیر خود میکنند.
عوارض روانی دیگر حشیش شامل شنیدن صداهای غیر عادی، توهم، هذیان، اختلال توجه، کم شدن علاقه و انگیزه برای زندگی و روابط اجتماعی و تغییر احساسات میباشد که باعث میشود فرد در بسیاری از جنبههای زندگیاش به مشکل بخورد. عوارض جسمانی و روانی مصرف حشیش به صورت کلی بستگی به سابقه مصرف، میزان THC موجود در حشیش، نوع مصرف، استفاده از حشیش و مواد مخدر دیگر به صورت ترکیبی و ... دارد.
عوارض اعتیاد به حشیش در دوران بارداری
اعتیاد به حشیش در دوران بارداری مشکلات زیادی را برای مادر و جنین به وجود میآورد و سلامت آنان را به خطر خواهد انداخت. ماده مخدر حشیش صدمات بسیاری را بر زنان باردار وارد می کند. مصرف حشیش در بارداری منجر به تولد نوزادان با سیستم ایمنی ضعیف تر، عفونت ریوی، سرطان ریه و حتی بیماری های روانی چون افسردگی و اضطراب می شود.