استفاده از آنتی اکسیدان و تأمین کلسیم، دو عادت غذایی برای افزایش طول عمر، طرز غذا خوردن ما میتواند بر چگونگی بالا رفتن سنمان تاثیر بگذارد. اما لازم نیست که برای استفاده از مزایای ضد پیری، خودتان را از طعمهای مورد علاقهتان محروم کنید. محققان تشخیص دادهاند که یک رژیم غذایی بسیار کم کالری میتواند تا ۴۰ درصد یا بیشتر زندگی را طولانی کند. البته یک جنبهی منفی هم وجود دارد. شرکت کنندگان در این آزمایش، موشهای تحریک پذیر و تند مزاج بودند. ظاهرا این جوندگان نیمه گرسنه بجز هم نژادهای خودشان، هر کس دیگری که سعی میکرد انها را بگیرد، دندان میگرفتند. چه کسی میتواند آنها را سرزنش کند؟
از آنتی اکسیدانها استفاده کنید
ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در میوهها، سبزیجات و گیاهان به جلوگیری از آسیب سلولها و کاهش التهاب کمک میکند که برای به تعویق انداختن پیری و کاهش آسیب پذیری نسبت به بیماریهای قلبی، سرطان و دیابت مفید است.
مطالعات در مرکز تحقیقات تغذیه انسانی جین مایر USDA در مورد پیری نشان میدهد که مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان مانند اسفناج، توت فرنگی، تمشک، و زغال اخته ممکن است از زوال حافظه در طولانی مدت جلوگیری کند و از توانایی یادگیری و همچنین از مویرگها در مقابل آسیب اکسیژن محافظت کند.
آلو، کشمش، کلم پیچ، بروکلی و جوانه یونجه نمره ORAC (ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن) بالایی دارند. ORAC قدرت آنتی اکسیدانی مواد غذایی را اندازه گیری میکند.
اگرچه به گیاهان، کمتر توجه میشود، اما بسیاری از گیاهان به اندازهی میوهها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان هستند. آزمایشگاه خدمات پژوهشی کشاورزی گزارش داده که پونهی کوهی در صدر این فهرست قرار دارد و بقیهی موارد شامل برگ بو، شوید، مرزه و گشنیز هستند.
کلسیم مورد نیازتان را براورد کنید
هم زنان و هم مردان بعد از ۳۰ سالگی، حدود ۰.۴ درصد از تودهی استخوانی خود را از دست میدهند. اما زنان، بمدت ۵ تا ۸ سال بعد از یائسگی، سالانه ۱ تا ۲ درصد دیگر هم از تودهی استخوانیشان کم میشود! برای محافظت از خودتان، مصرف غذاهای سرشار از کلسیم مانند سبزیجات برگ سبز، لوبیا، و غلات سبوسدار را افزایش دهید و مقدار زیادی ویتامین Dمصرف کنید.
هریسون جی بلوم، پزشک و متخصص امراض دوران پیری و عضو ارشد و مدیر بالینی خدمات مشاورهی آموزشی در شهر نیویورک میگوید: محصولات لبنی سرشار از کلسیم هستند، اما محصولات کم چرب و ارگانیک مانند شیر بدون خامه یا یک درصد چربی را انتخاب کنید. زنان به ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی گرم کلسیم در روز بعلاوه ۴۰۰ تا ۸۰۰ واحد ویتامین D نیاز دارند.
برگرفته از سایت مجله سلامت